Splošni pogoji poslovanja

Dobavni in garancijski pogoji

Splošna določila

Naslednji pogoji veljajo za vsako naročilo. Drugi pogoji so za nas obvezujoči le, če smo jih pisno priznali. Izračun (kalkulacija) temelji na cenah, ki veljajo v času dobave, s pribitkom DDV.

Dobava in odprema

Blago se šteje za dobavljeno in izročeno stranki z dnem odpreme. V primerih višje sile in drugih dogodkov, na katere ne moremo vplivati in zaradi katerih bi bil lahko oviran gladek potek naročila, smo upravičeni, da lahko ustrezno podaljšamo dobavni rok ali odstopimo v celoti ali delno od naročila, ne da bi kupec zaradi tega imel pravico do odškodnine.

Odprema se izvrši na račun in rizik kupca, v kolikor ni drugače pisno dogovorjeno. Ne prevzemamo nobenega jamstva za najcenejšo odpremo. Transportno zavarovanje sklenemo le po navodilih kupca in na njegove stroške.

Pritožbe in reklamacije

Pritožbe zaradi nepopolnih ali nepravilnih dobav ali reklamacij zaradi očitnih napak je treba sporočiti pisno nemudoma, najkasneje pa tako, da sporočilo o napakah prejmemo v 8 dneh po prejemu blaga. Pri nepravočasnem sporočilu o pritožbi ali reklamaciji so jamstveni zahtevki izključeni.

Garancija

Jamčimo za brezhibno delovanje blaga v garancijskem roku. Garancijski rok za naše blago in storitve znaša dvanajst mesecev, vendar omejeno:

  1. pri proizvodih za osebna in tovorna vozila do 50.000 prevoženih kilometrov zadevnega vozila;
  2. pri proizvodih za gradbene stroje, stabilne motorje in kmetijsko mehanizacijo na 1200 ur obratovanja.

Pričetek garancijskega roka je v trenutku odpreme blaga ali na dan vgradnje. Garancijo izvajamo po lastni izbiri kot popravilo ali nadomestilo reklamiranega proizvoda. Nadomeščeni deli preidejo v našo last. Reklamirani proizvod je treba poslati nam. Stroške najcenejše odpreme v obe smeri nosimo mi, če se reklamacija izkaže za upravičeno, sicer stroške nosi stranka. Podlaga za zahtevek za znižanje kupnine nastopi le v primeru, ko mi ne moremo (tudi ne z ustrezno spremembo reklamiranega proizvoda) odpraviti napake ali poslati nadomestne pošiljke ali pa če velja, da sta popravilo ali nadomestna dobava v roku, ki je z zakonom določen za odpravo okvare, spodletela. Garancijska obveznost preneha, če dobavni predmet spremeni tretja oseba ali če pride do spremembe z vgradnjo delov tujega izvora, razen v primeru, ko napaka ni v vzročni zvezi s spremembo. Preneha nadalje tudi, če se ne upoštevajo predpisi za vgradnjo in ravnanje. Naravna obraba in poškodovanje zaradi nestrokovnega ravnanja sta izključena iz garancije. S popravilom ali nadomestno dobavo se garancijski rok podaljša za toliko, kolikor časa stranka ni mogla uporabljati predmeta nakupa. Ob uveljavljanju garancije je obvezno priložiti račun.

Plačila

Dobavljeno blago ostane naša last do popolnega plačila vseh poslu pripadajočih in iz posla nastajajočih terjatev ne glede na pravni naslov. Vedno smo upravičeni zahtevati izročitev nam pripadajočega blaga, če stranka zamuja s plačilom ali če se je njegovo premoženjsko stanje bistveno poslabšalo. Plačevati je potrebno po plačilnih pogojih za katere smo se predhodno dogovorili. Če je plačilni zahtevek ogrožen zaradi posledic okoliščin, ki nastopijo naknadno in iz katerih po naši presoji izhaja bistveno poslabšanje premoženjskega stanja, imamo pravico, da določimo takojšnjo zapadlost vseh terjatev iz poslovanja. To velja tudi pri odloženih plačilih ali prejemu menic ali čekov. Ob istih predpostavkah lahko zahtevamo pri vseh tekočih poslih predplačilo ali zavarovanje plačila. Pri prekoračitvi plačilnega roka lahko ne glede na nadaljnje pravice obračunamo zakonske zamudne obresti. Pritožba ne zadrži plačila. Po 261. členu Obligacijskega zakonika Republike Slovenije imamo pravico pridržati vaše vozilo oziroma lastnino do celotnega plačila storitve / računa.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.